15:00

IFK Falköping FF

Förlust med 1-2 mot IFK Falköping

Idag tog VSK herr emot ett av topplagen, IFK Falköping, hemma på Torsvallen. På en gräsmatta i klass med en golfgreen och i ett strålande fint väder. Det är inte så ofta som flaggorna i princip hänger rakt neråt på Torsvallen.

Idag var ingen av de ordinarie referatskrivarna på plats under hela matchen så dagens referat blir något av en kortvariant.

Vi har haft en period där flera spelare som ofta är uttagna till spel befinner sig på skadelistan. Några knäskador av lite allvarligare art där Alfred Tengroths korsband är det mest allvarliga. Han spelar nog tyvärr inte mer i år. Även Hugo Andersson och Abdi Soomane är för tillfället knäskadade men med en sannolikt snabbare återkomst enligt prognosen. Som tur är har vi många grabbar som fyller på.

Under första halvlek var det inga mängder av vassa målchanser. Ju längre halvleken gick kändes det som att IFK hade allt mer boll men resultatet efter 45 var ändå 0-0.

I andra halvlek hände lite mer. IFK var mest bollförande och var tveklöst ett tufft motstånd. I minut 52 slet Timmie Salén sig loss på högerkanten vid mittplan och efter en riktig soloprestation tog han sig ända in i IFK:s straffområde och satte 1-0 ur en ganska snäv vinkel. Riktigt skönt med 1-0 även om det inte var helt logiskt enligt matchbilden.

I minut 63 kvitterade sedan IFK på straff efter en något rörig situation. En IFK-spelare faller i straffområdet och huvuddomaren vinkar avvärjande. Efter dialog med sin assisterande domare blev det dock ändring och straff! Tungt förstås för de gulsvarta. 1-1.

IFK trummade sedan på med en del halvchanser och de hade bl.a. ett mål bortdömt för offside. Om man hyser någon tveksamhet kring straffen som de gjorde mål på dök det även upp ett par situationer till där det diskuterades längs kanten om det skulle vara straff till IFK eller inte. Dessa straffar uteblev dock...

I minut 75 gjorde sedan IFK 1-2 efter en omställning.

VSK kämpade och försökte med en liten offensiv på slutet och skapade ett par halvchanser. Bl.a. hade Philip Johansson två ganska bra skott från distans som gick över.

Efter en ganska grinig avlsutning på matchen med långa avbrott för diskussioner mellan domarna och bänkarna stod sig 1-2 matchen ut.

Tungt för VSK med ytterligare en nolla i protokollet men IFK vinner inte orättvist. VSK stod upp bra och rullade stundtals riktigt bra boll inom laget. Vi hade dock svårt att skapa de där riktigt vassa lägena.

Många unga VSK:are spelade idag. Carl Wallentinsson hade ganska mycket speltid och både Vilmer Berggren och Nils Handfast gjorde A-lagsdebut i seriesammanhang.

Nästa match är borta mot Halvorstorp den 14 juni. Väl mött då!